• Αρχιτεκτονική Τοπίου
 • Διακοσμητική
 • Γραφιστική
 • Σχεδιαστικά Προγράμματα
 • Σκίτσο
 • ΚόμικςΑρχιτεκτονική Τοπίου

Αρχιτεκτονική Τοπίου

Περιγραφή

Ο σπουδαστής στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ''σχέδιο σχέδιο'' θα ασχοληθεί με τις βασικές αρχές σχεδίου, τόσο γραμμικού και ελευθέρου όσο και σκίτσου. Το τμήμα αυτό αφορά όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Γεωπονίας που ενδιαφέρονται για αρχιτεκτονική τοπίου, αλλά και οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική κήπου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν συνθετικές ασκήσεις που βασίζονται στο γραμμικό σχέδιο και εμπλουτίζονται με διάφορες τεχνικές παρουσίασης (χρώμα, σκιές, κτλ). 

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου μπορούν να εργαστούν σε
 • Τεχνικά Γραφεία.
 • Κατασκευαστικές Εταιρίες.
 • Εταιρίες Εμπορίας ειδών κήπου.
Έργα μαθητών μαςδιακοσμητική

Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμησης

Περιγραφή

Ο χώρος που κάθε άνθρωπος ζει και εργάζεται αποτελεί τον καθρέφτη της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του, και για το λόγο αυτό η διαμόρφωση του αποτελεί προσωπικό θέμα του καθενός που βασίζεται σε καθαρά υποκειμενικά κριτήρια. Όμως, σε κάθε περίπτωση, ο χώρος πρέπει να ορίζεται από λειτουργικότητα και αισθητική. Το στυλ, η μελέτη & ο σχεδιασμός, οι όγκοι & οι φόρμες, τα υλικά, ο φωτισμός είναι στοιχεία που δίνουν ιδιαίτερο ύφος σε κάθε χώρο και τον κάνουν ξεχωριστό.

Με όλα τα παραπάνω θα ασχοληθεί ο σπουδαστής στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Διακόσμησης του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ‘σχέδιο σχέδιο’. Επιπλέον θα ασχοληθεί με την μελέτη της Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής. Έτσι, μέσα από ποικίλες επιρροές, τόσο του παρελθόντος όσο και σύγχρονες, θα διαμορφώσει το δικό του στυλ για να αφήσει το αποτύπωμά του στο χώρο του design.

Στόχος του προγράμματος είναι η επιστημονική κατάρτιση ολοκληρωμένων επαγγελματιών, που θα έχουν πλήρη γνώση των νέων δομικών υλικών και αρχιτεκτονικών εφαρμογών, και θα μετουσιώνουν τις αρχιτεκτονικές θεωρίες σε πράξη.

Το πρόγραμμα σπουδών είναι 2ετές και με την ολοκλήρωσή του χορηγείται στον σπουδαστή πιστοποίηση παρακολούθησης του κύκλου μαθημάτων.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμησης μπορούν να εργαστούν σε
 • Τεχνικά Γραφεία
 • Κατασκευαστικές Εταιρίες
 • Εταιρίες Εμπορίας Δομικών Υλικών, κ.α.
Έργα μαθητών μαςγραφιστική

Γραφιστική

Περιγραφή

Η γραφιστική συχνά αναφέρεται τόσο στη διαδικασία (σχεδιασμός) μέσω της οποίας δημιουργείται το τελικό προϊόν προώθησης, όσο και στο ίδιο το προϊόν (σχέδιο) που παράγεται.

Ο σπουδαστής στο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Γραφιστικής του ''σχέδιο σχέδιο'' θα ασχοληθεί με τις βασικές αρχές σχεδίου, τόσο γραμμικού και ελευθέρου όσο και σκίτσου, με τη χρήση προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας και 3D σχεδιασμού, με τον συνδυασμό διαφορετικών μεθόδων παρουσίασης, με τα νέα υλικά εκτύπωσης.    Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών που θα φέρουν τη δική τους γραφή, τη δική τους καινοτόμα πνοή στο χώρο των Γραφικών Τεχνών, με φρέσκια ματιά και διάθεση να κάνουν τη διαφορά. 

Το πρόγραμμα σπουδών είναι 2ετές και με την ολοκλήρωσή του χορηγείται στον σπουδαστή πιστοποίηση παρακολούθησης του κύκλου μαθημάτων.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Γραφιστικής μπορούν να εργαστούν σε
 • Διαφημιστικές Εταιρίες
 • Εκδοτικούς Οίκους
 • Δημιουργικά Γραφεία
 • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
 • Τυπογραφεία
 • Free Lansers

 

Autocad, Photoshop, SketcUP, 3ds Max, V-Ray

Στο εργαστήριο μας μπορείτε να μάθετε τα παρακάτω προγράμματα Autocad, Photoshop, SketcUP, 3ds Max, V-Ray.
Το εργαστήριο σχέδιο σχέδιο παρέχει:

 • Υπολογιστή για τον κάθε μαθητή στην διάρκεια της διδασκαλίας.
 • Σημειώσεις και ασκήσεις για τα αντίστοιχα μαθήματα.
 • Ωράρια διδασκαλίας βάση των αναγκών σας.
 • Ωρες εξάσκησης στον χώρο μας άνευ χρέωσης.photoshop

Photoshop

Περιγραφή

Το Adobe Photoshop είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας με το οποίο μπορούμε να επεξεργαστούμε ψηφιακές εικόνες. και περιέχει δύο ομάδες εργαλείων, μια για ζωγραφική και μια για επεξεργασία εικόνας. Το Photoshop είναι ένα εύχρηστο και ευέλικτο πρόγραμμα και διαθέτει ένα παρά πολύ φιλικό περιβάλλον για τον χρήστη καθώς και το πληρέστερο σετ από εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας. Είτε είστε επαγγελματίας, είτε απλά λάτρης της εικόνας, το Photoshop αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας και θα σας συνεπάρει με τις δυνατότητές του. Τα τμήματα είναι περιορισμένου αριθμού ατόμων, και, με δυνατότητα διαμόρφωσης του προγράμματος. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο σπουδαστής είναι σε θέση να λάβει μέρος σε εξετάσεις για πιστοποίηση.

ΔΟΜΉ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
 Photoshop 1-6 μαθητές
 Photoshop επιλογή καθηγητή
 Photoshop 60΄μαθήματα
 Photoshop ΔΕΥ- ΣΑΒ

 autocad

Autocad 2D 3D

Περιγραφή

Το Autocad 2D/3D είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα σχεδιασμού. Η εκμάθηση του AutoCAD χωρίζεται σε δύο κύκλους. Στον πρώτο κύκλο ο σπουδαστής αποκτά τις βασικές αρχές σχεδίασης σε δύο διαστάσεις (2D).και αποκτά την δυνατότητα σχεδιασμού κατόψεων, όψεων, τομών, τοπογραφικών, μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών σχεδίων και μελετών. Ενώ στο δεύτερο κύκλο θα κατακτήσετε γνώσεις βασικές αλλά και προχωρημένες τεχνικές σχεδίασης σε τρεις διαστάσεις (3D) . Απευθύνεται σε όσους χρησιμοποιούν ήδη το AutoCAD για δισδιάστατη σχεδίαση και θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στην 3D σχεδίαση. Είναι ιδανικό για σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, γραφίστες κλπ. Το Autocad 2D/3D είναι απαραίτητο εργαλείο για Αρχιτέκτονες , Διακοσμητές , Πολιτικούς Μηχανικούς , Μηχανολόγους, Ηλεκτρολόγους, κλπ. και γενικότερα για όσους σχεδιάζουν τεχνικό γραμμικό σχέδιο. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο σπουδαστής είναι σε θέση να λάβει μέρος σε εξετάσεις για την πιστοποίηση CAD.

ΔΟΜΉ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
 Autocad 1-6 μαθητές
 Autocad επιλογή καθηγητή
 Autocad 60΄μαθήματα
 Autocad ΔΕΥ- ΣΑΒ

 3dsmax

3ds Max

Περιγραφή

Το Autodesk 3ds Max είναι μία πανίσχυρη εφαρμογή δημιουργίας φωτορεαλισμού. Χρησιμοποιείται παγκοσμίως και είναι απαραίτητο εργαλείο για μηχανικούς, αρχιτέκτονες και διακοσμητές που επιθυμούν μια ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική παρουσίαση. Εκτός από την δημιουργία εικόνων φωτορεαλισμού με το 3ds Μax μπορούν να σχεδιαστούν πολύπλοκα μοντέλα 3D εύκολα και γρήγορα σε σχέση με άλλα προγράμματα . Έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλές σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές καθώς είναι συμβατό με πολλά σχεδιαστικά προγράμματα όπως τα AutoCAD, Architecture, Inventor κ.λ.π Στο τέλος της εκπαίδευσης δίδονται σημειώσεις, οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το 3DStudio και να μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως στις απαιτήσεις δημιουργίας στατικών φωτορεαλιστικών εικόνων ή κίνησης.

ΔΟΜΉ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
 3ds Max 1-6 μαθητές
 3ds Max επιλογή καθηγητή
 3ds Max 60΄μαθήματα
 3ds Max ΔΕΥ- ΣΑΒ

 google sketchup logo1

SketchUp

Περιγραφή

Το SketchUp είναι ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα κατασκευής τρισδιάστατων μοντέλων 3D της Google, ίσως το πιο εύχρηστο και κατανοητό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο του τρισδιάστατου σχεδιασμού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδίασης που, λόγω των απλοποιημένων εντολών του και του ευέλικτου περιβάλλοντός του, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη, από τα πρώτα του βήματα ακόμα, να δημιουργήσει τα δικά του εικονικά μοντέλα. Στα πλεονεκτήματα του SketchUP συμπεριλαμβάνεται και η ύπαρξη πολλών βιβλιοθηκών με μοντέλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους χρήστες, αλλά και η συμβατότητά του με άλλα σχεδιαστικά προγράμματα όπως το AutoCAD. Τα αποτελέσματα, αλλά και η ευκολία στη χρήση του, αφήνουν κατάπληκτο όποιον έχει ασχοληθεί και κάνουν το SketchUp ένα απίστευτο εργαλείο στην τριασδιάστατη σχεδίαση 3D.

ΔΟΜΉ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
 SketchUp 1-6 μαθητές
 SketchUp επιλογή καθηγητή
 SketchUp 60΄μαθήματα
 SketchUp ΔΕΥ- ΣΑΒ

 Vray logo

V-Ray

Περιγραφή

Το V-Ray είναι ένα σύστημα φωτορεαλιστικής απόδοσης μιας 3D σκηνής και αποτελεί ένα ισχυρότατο εργαλείο απεικόνισης τρισδιάστατων μοντέλων. Έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλές σε αρχιτεκτονικές εφαρμογές καθώς είναι συμβατό με πολλά σχεδιαστικά προγράμματα όπως τα 3ds Max, SketchUp, TrueSpace7.5 Μαζί με το SketchUp αποτελούν ένα δυνατό δίδυμο στον τομέα του 3D modeling & rendering, κάνοντας τα δύσχρηστα και ‘βαριά’ φωτορεαλιστικά προγράμματα παρελθόν.

ΔΟΜΉ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
 V-Ray 1-6 μαθητές
 V-Ray επιλογή καθηγητή
 V-Ray 60΄μαθήματα
 V-Ray ΔΕΥ- ΣΑΒ

 σκίτσο

Σκίτσο

Περιγραφή

Το σκίτσο πραγματοποιείται με ελεύθερο χέρι, και συνήθως με μολύβι ή ακόμα και με στυλό. Αποτελεί το ιδανικό μέσο για να ‘πιάσει’ ο καλλιτέχνης τη φυσικότητα της ανθρώπινης κίνησης και στάσης, για να απεικονίσει γρήγορα μια σκηνή που στη συνέχεια θα μεταβληθεί, ή για να αιχμαλωτίσει την έμπνευση της στιγμής.

Το σκίτσο έχει έντονο το στοιχείο της αφαιρετικότητας και, ακόμα κι αν θέλει κανείς να προσθέσει λεπτομέρειες αργότερα, το πρώτο βήμα είναι να φτιάξει ένα προσχέδιο με βοηθητικές γραμμές, που θα του επιτρέψει να διατηρήσει σωστές τις αναλογίες και να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη.

Η δύναμη και η αξία ενός σκίτσου είναι τόσο μεγάλη που συχνά τα sketchbooks αναγνωρισμένων καλλιτεχνών είναι εξίσου περιζήτητα.

Γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να του δώσουμε τη σημασία που του αξίζει αφιερώνοντας χρόνο στην εκμάθησή του, χωρίς να θεωρείται πλέον δευτερεύον ή βοηθητικό.

Με την ολοκλήρωσή του σεμιναρίου χορηγείται πιστοποίηση παρακολούθησης του κύκλου μαθημάτων

ΔΟΜΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
 σκίτσο 4-6 μαθητές
 σκίτσο επιλογή καθηγητή
 σκίτσο 60΄μαθήματα
 σκίτσο ΔΕΥ εως και ΣΑΒ

 κόμικ

Κόμικς (comics)

Περιγραφή

Τα κόμικς (comics), γνωστά και ως 9η τέχνη, είναι ιστορίες που αποτελούνται από εικόνες με κείμενο, το οποίο συχνά βρίσκεται σε συννεφάκια κειμένου ή λεζάντες.  Ο άνθρωπος, από την αρχή της ιστορίας του, είχε έμφυτη την ανάγκη να εκφράσει το κριτικό του πνεύμα και να διακωμωδήσει την καθημερινότητά του μέσα από σκίτσα και εικόνες.

Στα μαθήματα κόμικς θα διδαχθείς τις τεχνικές του κόμικ με μολύβι και χρώμα, τη σκηνοθεσία και τη σεναριογραφία, θα βρεις πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργήσεις το χιούμορ και τη φαντασία σου. 

Στο τέλος του κύκλου των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί έκδοση περιοδικού fanzine με μία ολοκληρωμένη ιστορία κόμικ από κάθε μαθητή

ΔΟΜΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 
 κόμικ 4-6 μαθητές
 κόμικ επιλογή καθηγητή
 κόμικ 60΄μαθήματα
 κόμικ ΔΕΥ εως και ΣΑΒ